TOP 10 – Moderní vánoční stromky pro letošní rok

Svět Stromků / 5 září, 2022

Toužíte nejen po pěkném, ale také moderním vánočním stromku? Současnými trendy jsou 3D vánoční stromky s již připevněným LED osvětlením, vánoční stromky specifické barvy a v neposlední řadě zasněžené, bílé vánoční stromky.

Přečíst více »

TOP 10 – Luxusní vánoční stromky pro letošní rok

Svět Stromků / 30 srpna, 2022

Jako každý rok, i tento vám přinášíme exkluzivní seznam luxusních vánočních stromků, které jsou určeny pro ty nejnáročnější zákazníky. Každý chce, aby se mu doma vyjímal krásný, mohutný, realistický vánoční stromeček, který bude k nerozeznání od živého. Přesně takové stromky naleznete v tomto článku.

Přečíst více »

Kdy začína prodej vánočních stromků?

Svět Stromků / 7 července, 2022

Zdá se vám, že je na přemýšlení o koupi vánočního stromku ještě brzy? Omyl! Prodej vánočních stromků začíná už v září a my vám prozradíme, proč s koupí vánočního stromku už víc nečekat. Rovněž vás provedeme různými druhy stromků a pomůžeme vám vyřešit dilema „živý nebo umělý“.

Přečíst více »

Vánoční jídla ve světě

Svět Stromků / 19 prosince, 2023

Když se řekne Štědrá večeře, hned si představíme smaženého kapra s majonézovým salátem. Vánoční jídla se však v různých zemích liší a štědrovečerní menu je v jiných regionech diametrálně odlišné. Vánoční jídla ve světě se liší zejména z geografických a historických důvodů. Podívejme se společně na to, čím by nás v různých zemích světa u štědrovečerního stolu pohostili. Kapr se salátem by to rozhodně nebyl!

Přečíst více »

Vánoční koledy: Odkud se vzala tato tradice?

Svět Stromků / 13 prosince, 2023

Vánoční koledy nepochybně patří k těm nejkrásnějším vánočním tradicím. Jak je to však s jejich historií? Kdy vznikla vánoční koleda a jak se stala tradicí, která nám dotváří celkovou vánoční atmosféru se dozvíte v našem článku. Rovněž vám přinášime nejoblíbenejší české vánoční koledy, bez kterých si Vánoce neumíme představit.

Přečíst více »

Navštivte nejhezčí vánoční trhy v Evropě

Svět Stromků /

Vánoce. Čas radostí, pokoje a rodiny. Pro mnoha lidí nejhezčí svátky celého roku. Jak si je užít co nejvíc? Samozřejmě, k Vánocím neodmyslitelně patří také vánoční trhy. My vám představíme nejhezčí vánoční trhy v Evropě, které se opravdu oplatí navštívit.

Každý z nás preferuje jiné místo na návštěvu vánočních trhů, což je naprosto pochopitelné. Tenhle rok by už snad neměli být žádné zdravotnické opatření, které by nám cestu na vánoční trhy mohli překazit. Právě proto se s vámi chceme podělit o inspiraci, kam na vánoční trhy v Evropě.

Přečíst více »

Vánoční zvyky a tradice v Česku a ve světe

Svět Stromků / 12 prosince, 2023

S vánočními svátky se spájí množství vánočních tradicí a zvyků, které většina lidí dodržuje ještě dnes. Nenajdeme snad ani jednu rodinu, která by nedodržovala ani jeden z vánočních zvyků. Tradice se jemně liší v závislosti od regionu, nakolik jak se říká „Jiný kraj, jiný mrav“. Sesbírali jsme pro vás vánoční zvyky ve světě, které vás možná překvapí. Samozřejmě neopomeneme ani naše vánoční zvyky v Česku. Tak co, který z následujících vánočních zvyků má místo při vašem štědrovečerním stole?

Přečíst více »

TOP 10 vánoční koledy

Svět Stromků / 5 prosince, 2023

Nedílnou součástí vánočních svátků jsou vánoční koledy, tedy písně s vánoční tématikou. Připomínají nám význam vánočních svátků a pomáhají nám spojit se s těmito důležitými hodnotami. My jsme pro vás sesbírali ty nejznámější klasické koledy, bez kterých si Vánoce ani neumíme představit.

Přečíst více »

Recepty na vánoční cukroví moderní hospodyňky

Svět Stromků / 30 listopadu, 2023

Vánoční cukroví k Vánocům prostě patří a zaručeně se nenajde ani jedna domácnost, která by na vánočním stole neměla chutné, sladké dobroty. My jsme pro vás sepsali ty nejlepší recepty na vánoční cukroví, na kterých si pochutná celá rodina. Nejlepší vánoční cukroví, nemusí být ovšem pouze tradiční vánoční cukroví, které známe od našich babiček, ač se jimi samozřejmě můžeme inspirovat. Dnes je velmi oblíbené i zdravé vánoční cukroví, bezlepkové vánoční cukroví či veganské vánoční cukroví.

Podívejte se spolu s námi na ty nejlepší recepty na vánoční cukroví.

Přečíst více »

Vánoční přání – TOP 50

Svět Stromků / 28 listopadu, 2023

Vánoční přání na pohlednicích či vánoční sms přání potěší snad každého z nás. Pocit, že na nás někdo myslí i během nejkrásnějších svátků v roce zahřeje na duši a dokáže znásobit krásnou vánoční atmosféru. Potěšte letos své blízké i vy a pošlete jim vánoční přání od srdce.

My jsme pro vás sesbírali nejlepší vánoční přání, kterými zaručeně obveselíte svou rodinu, přátele i známé.

Přečíst více »

Nejkrásnější vánoční pohádky, nejen pro děti

Svět Stromků / 21 listopadu, 2023

Ty nejkrásnější vánoční pohádky a vánoční filmy jednoduše k Vánocům patří. Určitě s námi budete souhlasit, že takové vánoční pohádky a filmy si s radostí vzhlédnu nejen děti, ale i dospěláci. Vždyť všichni máme přece rádi šťastné konce. Vánoční pohádky pro děti i dospělé jsou během Vánoc snad na každém televizním programu, ale stejně se můžete podívat na pohádky a vánoční filmy online. My vám přinášíme nejlepší vánoční filmy a pohádky, se kterými budou vaše Vánoce zaručeně pohádkové.

Přečíst více »

Tradiční vánoční jídlo a vánoční cukroví na štědrovečerním stole

Svět Stromků /

Štědrá večeře je tradičním zvykem 24. prosince, večer před příchodem Ježíše Krista. Během tohoto dne dodržuje většina věřících přísný půst se střídmým stravováním a bez masitých pokrmů. Slavnostní štědrá večeře obsauje vánoční pokrmy, které se mohou v různých regionech Čech lišit stejně jako vánoční zvyky. My vám představíme tradiční vánoční pokrmy, která na štědrovečerním stole nesmí chybět.

Přečíst více »

5 tipů na vánoční dekorace na stůl

Svět Stromků / 14 listopadu, 2023

Vánoční stolování se nám pojí se Štědrým dnem už odnepaměti. Zdobení vánočního stolu může být zábavným a kreativním způsobem, jak do vašeho domova vnést sváteční náladu. Se správnými dekoracemi můžete vytvořit dokonalou atmosféru, díky které se vaší hosté budou cítit vítáni a natěšeni na sváteční sezónu. Proto se jistě ptáte, jak prostřít vánoční stůl tak, aby krásně doplňoval vánoční nádech ve vašem obýváku. V tomhle článku se dozvíte, jaké barvy dominují na vánočních stolech, jak poskládat ubrousek na vánoční stůl a nebo taky jak celkově ozdobit vánoční stůl.

Přečíst více »

TOP 10 – nejlepší vánoční písničky všech dob

Svět Stromků /

I vy patříte k milovníkům Vánoc, kteří si pouštějí vánoční písničky už od konce října? Vánoční písně vám dokážou navodit neskutečně příjemnou, vánoční atmosféru a vykouzlit úsměv na tváři. Většina interpretů má ve svém repertoáru alespoň jednu vánoční písničku, avšak ne z každé se stane hit. My vám přinášíme seznam 10 nejoblíbenějších vánočních písniček všech dob, bez kterých si Vánoce neumíme představit. Najdete mezi nimi vánoční písničky české a taky vánoční písničky anglické. Pojďte si je poslechnout s námi!

Přečíst více »

5 tipů jak si ozdobit vánoční věnec

Svět Stromků / 10 listopadu, 2023

Vánoční věnec na dveře nebo stůl je skvělou dekorací, která dotvoří celkovou vánoční atmosféru a má vícero využití. Můžete ho jednoduše položit na stůl nebo ho zkrátka pověsit nad krb, na stěnu nebo taky na vchodové dveře. Pokud si nejste jisti, jak z obyčejného zeleného věnce, vytvořit opravdu originální dekoraci, nebo stylově ozdobit vánoční věnec bílý, nechte se inspirovat námi. Zde máte naše vánoční věnce inspirace, které vás jistě nadchnou.

Přečíst více »

Objevte jedinečné gigantické a nadrozměrné umělé vánoční stromky.

Svět Stromků / 7 listopadu, 2023

Blíží se čas Vánoc a vy hledáte vánoční stromeček, který přitáhne pozornost a perfektně zapadne do velkých reprezentativních prostorů nebo interiérů s vysokými stropy? Máme pro vás řešení. Vyberte si z naší nabídky nadrozměrných a gigantických stromků, kde naleznete umělý vánoční stromek podle vašich představ.

Přečíst více »

Novinky 2023 – stylové vánoční stromky pro každého

Svět Stromků / 2 listopadu, 2023

Během Vánoc už od nepaměti naše domovy zdobí tradiční vánoční stromky. Chcete aby ve vašem interiéru zazářil moderní a stylový stromek, který vnese kromě vánoční atmosféry i nádech elegance?

Přečíst více »

TOP 10 – bílé a zasněžené vánoční stromky pro letošní rok

Svět Stromků / 23 října, 2023

Bílé a zasněžené stromky přitahují v posledních letech největší pozornost. Zasněžené Vánoce často zůstávají nesplněným snem, tak proč si ho nesplnit právě takhle?

Přečíst více »